Regulamentul de funcţionare

Regulamentul de funcţionare şi codul etic al reţelei de colaboratori al firmei BIOCOM

Înregistrarea

Orice persoană fizică de peste 18 ani sau persoană juridică (activitate independentă, societate), poate deveni membru al reţelei de vânzări BIOCOM.

Înregistrarea se poate efectua electronic, pe site-ul firmei BIOCOM, www.biocom-international.ro, prin sistemul de înregistrare on-line, simplu, în patru pași.

Pasul 1.

Aveți nevoie de un cod valabil de recomandare, primit de la un membru activ Biocom. După ce ați întrodus codul de recomandare, verificați dacă numele sponsorului apare corect. După aceea completați formularul care apare. În final daţi click pe butonul “Pasul următor” şi veţi primi un e-mail pe adresa de e-mail indicată. Vă rugăm să daţi click pe link-ul “Confirmare”, primit în e-mail, care vă va duce la pasul următor.

Pasul 2.

Se alege modul de livrare: „Curierat rapid- Ramburs” sau  „Ridicare din depozit” , totodată şi  modul de facturare: „Pe persoană fizică” sau „Pe persoană juridică”.

Pasul 3.

Se comandă din webshop produse de cel puțin 50 puncte valorice (PV).

Pasul 4.

După verificarea datelor de livrare şi facturare, este nevoie să fie acceptate “Termenii şi condiţiile site-ului” precum “Regulamentul de protecţie a datelor”. După aceasta se finalizează comanda.

 

În sistemul BIOCOM, calitatea de membru înregistrat, respectiv nivelul de bonificaţie atins, nu poate fi transmis altor persoane decât prin moştenire. În cazul în care un membru înregistrat ca persoană fizică doreşte să lucreze ca persoană juridică în cele ce urmează, sau un membru înregistrat ca persoană juridică doreşte să lucreze ca persoană fizică, poate cere transcrierea înregistrării, ataşând actele necesare.

Prin înregistrare noul membru acceptă regulamentul de funcţionare şi codul etic al firmei Biocom şi consideră cele descrise în aceasta obligatoriu de respectat în munca depusă. Membrul de reţea ia la cunoştinţă, că în caz de încălcare a regulamentului de funcţionare, poate fi exclus din reţea cu pierderea totală a drepturilor.

Încetarea înregistrării

În cazul în care, pe parcursul unei perioade de 1 an, membrul BIOCOM nu efectuează nici o achiziţie de produse exprimate ca puncte valorice, statutul lui de membru înregistrat încetează automat. Drept consecinţă, cumpărarea produselor la un preţ de colaborator avantajos, respectiv toate facilităţile din reţea încetează.

Reguli generale

Colaboratorii reţelei BIOCOM sunt parteneri independenţi, fără statut de angajat al firmei, ei putând cumpăra şi valorifica produsele în nume propriu. Pe toată durata activităţii lor, membrii reţelei BIOCOM nu sunt îndreptăţiţi să acţioneze în numele societăţii, respectiv nu pot face declaraţii verbale sau scrise în numele acesteia sau prin referire la societatea BIOCOM.

Pe cartea de vizită sau pe alte documente personale a membrului de reţea, poate folosi următoarele înscrieri: „Consultant independent de produse”. După calificare poate folosi următoarele înscrieri: „Conducător de reţea independent ” sau ” Director de reţea independent „.

Nu poate să apară  ÎN NICI O FORMĂ pe site-uri individuale sau pe rețele de socializare numele companiilor Biocom, Ökonet, Ökonet-Europa și nici numele produselor și a altor instrumente auxiliare de lucru, comercialiazate de aceste companii.

Aceste nume sunt protejate ca licență de marcă, astfel încât utilizarea neautorizată a acestor nume constituie ilegalitate și acest fapt atrage după sine suspendarea de membru și excluderea din rețea.

Logo-ul companiei, fotografiile produselor și alte informații vizuale și textuale pe acest site, dacă nu se indică altfel, sunt proprietatea Biocom International (Europe) AG. Este strict interzisă copierea conţinutului paginii în întregime sau parțial, utilizarea logo-ului companiei, a fotografiilor de produs și a altor materiale vizuale și textuale, fără permisiunea prealabilă scrisă a proprietarului. Toate drepturile rezervate.

Toţi membrii înregistraţi au dreptul de a cumpăra produsele la preţ de membru, de asemenea sunt îndreptăţiţi la sponsorizarea noilor membri, aparţinători liniei lor inferioare, care contribuie la majorarea volumului lor comercial.

Produsele firmei poartă un anumit număr de puncte valorice (PV) , evidenţiate în lista actuală de preţuri. Acestea constituie indicatoarele calificărilor şi promovării pe nivele superioare de bonificaţie.

Toate prevederile sistemului de marketing prezentate în acest catalog, trebuie să fie transmise nealterat şi fără omisiuni de către colaboratori în cadrul prezentărilor. Orice abatere de la varianta originală în prezentarea produselor către alte persoane, va atrage după sine excluderea imediată a celui în cauză.

Pentru a beneficia de plata bonificaţiilor, este necesară îndeplinirea lunară a condiţiilor de calificare de către colaboratori.

Comanda şi cumpărarea produselor

Comenzile şi cumpărăturile se pot efectua doar în nume propriu. Cumpărăturile se pot face personal la sediul firmei.

Webshop-ul poate fi accesat la adresa www.biocom-international.ro, pentru efectuarea cumpărăturilor fiind necesară înregistrarea prealabilă pe site.  Nu ne asumăm răspunderea pentru comenzile transmise în alt mod decât cele de pe pagina de web.

Comenzile primite în timpul săptămânii până la ora 12:00 vor fi livrate în aceeaşi zi. Comenzile primite după ora 12:00 vor fi procesate în următoarea zi lucrătoare.

Fiecare comandă trimisă reprezintă colet separat, anexarea altei comenzi, trimise ulterior nu este posibilă în nici un fel!

Persoana  juridică trebuie să comande colet separat, ca să poată primi chitanţă separat. Totodată la datele destinatarului coletului trebuie să scrie numele firmei, ca să poată primi de la serviciul de curierat chitanţă pe numele firmei.

Modalitatea de plată

Plata comenzilor poate fi efectuată în următoarele moduri:

• În numerar, respectiv prin card bancar – în cazul cumpărăturilor din depozit

• Prin ramburs poştal – cu plata la preluarea produselor

Preluarea produselor, transportul

Produsele comandate şi achitate în numerar pot fi preluate personal sau prin intermediul unei persoane împuternicite, de la sediul societăţii.

În cazul comenzilor trimise din webshop, produsele vor fi livrate prin curieratul rapid GLS în termen de 24 ore de la prelucrarea comenzii, și predate între orele 08:00-17:00.

Livrarea coletelor se efectuează cu următoarele tarife:

Cheltuieli de transport:

Greutate colet / KG     Tarif transport

0.1 – 5 kg                        7.80 lei

5.1 – 10 kg                      8.50 lei

10.1 – 20 kg                    11.90 lei

Tarif prelucrare colet: 5% ( calculat pe greutatea totală ).

Tarif ramburs:

Valoare colet               Tarif ramburs

0.01 – 400 lei                    4.00 lei

Taxă combustibil / colet : 2.80 lei

Tarifele nu conţin TVA. La valoarea finală a cheltuielilor de transport se adaugă 19 % TVA.

LIVRARE GRATUITĂ cu valori de peste 400 de lei!

Pentru trimiterea în colet a câtorva produse, vom percepe taxă suplimentară de transport, indiferent dacă depășește valoarea de 400 lei.

Aceste produse sunt:

Gel pentru spălat Ökonet – Colour, White, Balsam 1 litru – 4,5 lei / bucată

Balsam de rufe Nature Fresh, Ocean 1 litru – 4,50 lei / bucată

Gel pentru spălat Ökonet – Colour 5 litru – 18 lei /bucată

Săpun lichid Ökonet – 5 litru – 18 lei/bucată

Orice observaţii legate de colete, primim numai în formă scrisă, adică trimisă prin e-mail. În cazul în care este nevoie, cu poze ataşate.

Promovarea produselor, Reclama

În scopuri publicitare si de marketing pot fi utilizate numai materialele promoționale furnizate de BIOCOM.
Marca și logoul BIOCOM nu pot fi utilizate de membri fără acordul scris prealabil al BIOCOM. În cazul obținerii acordului, mărcile și logourile trebuie utilizate în conformitate cu cele prevăzute de BIOCOM.
Toate formularele, publicațiile, videoclipurile, fotografiile, reprezentările grafice, fotografiile de produs, sunt protejate prin drepturi de autor, neputând fi copiate, nici chiar detalii din ele, fără acordul prealabil scris al BIOCOM. Întregul conținut al paginilor web ale BIOCOM, cum ar fi textele, reprezentările grafice, fotografiile, formatul grafic, se află, de asemenea, sub protecția drepturilor de autor, și fără acordul prealabil scris al companiei nu pot fi utilizate în scopuri comerciale, nu pot fi copiate, nici chiar detalii ale acestora.

În cazul recomandării sau popularizării produselor de tip alimente sau suplimente nutritive, se va acorda o atenţie specială faptului, că în cazul publicităţii acestora, „este interzisă atribuirea unor efecte de prevenire, vindecare sau tratare a bolilor, respectiv referirea la acest lucru”. Conform prevederilor normelor referitoare la publicitatea produselor de tip supliment alimentar „este interzisă atribuirea unor efecte de prevenire, vindecare sau tratare a bolilor, respectiv referirea la acest lucru”.

Valorificarea produselor

Produsele BIOCOM pot fi comercializate numai în cadrul sistemului de vânzări directe, nici o altă formă de vânzare cu amănuntul neputând fi utilizată în scopul vânzării produselor.

Nici produsele BIOCOM, și nici produsele promoționale sau publicitare ale BIOCOM nu pot fi comercializate, expuse sau afișate în scop de prezentare în puncte de vânzare cu amănuntul, magazine web, portaluri de licitații online ori alte pagini web similare.

Membrii reţelei nu pot comunica date neadevărate, cu caracter de inducere în eroare a consumatorilor, referitoare la produse în cursul recomandării, vânzării lor, precum şi cu ocazia îndrumărilor orale sau în scris. Aceleaşi reguli se aplică şi în situaţia popularizării oportunităţilor de afaceri din cadrul sistemului BIOCOM.

Produsele vor putea fi valorificate numai în ambalajul lor original.

În spiritul concurenţei loiale, în cadrul activităţii de promovare şi valorificare este interzisă discreditarea şi denigrarea produselor altor firme.

Membrii cu personalitate juridică, pot vinde produsele achiziționate de la BIOCOM exclusiv către utilizatorii finali, la prețul de vânzare recomandat prin lista de preţ actual la data respectivă.

Vânzarea, respectiv cumpărarea produselor între colaboratori este interzisă şi atrage după sine anularea înregistrării.

Serviciile sistemului informatic

Sistemul informatic ţine evidenţa datelor personale ale membrilor înregistraţi şi monitorizează informaţiile comerciale cu caracter personal şi rulajul de reţea.  În urma autentificării pe site-ul web, membrii înregistraţi au posibilitatea de a interoga sistemul pentru a accesa rulajul înregistrat în luna calendaristică în curs,  în cadrul propriei lor reţele.

Orice membru înregistrat poate avea acces doar la datele privind reţeaua proprie, datele altor reţele din sistem ne putând fi accesate.

Colaboratorul este obligat să anunţe orice modificare survenită cu privire la datele sale personale. Firma BIOCOM nu-şi asumă răspunderea cu privire la consecinţele care decurg din omiterea anunţării modificărilor survenite sau eventualele daune financiare sau de altă natură rezultate.

Calculul bonificaţiilor, calificarea la nivele superioare

Calcularea bonificaţiilor se efectuează pe baza rulajului (facturilor) înregistrat într-o lună calendaristică dată. Nu se iau în considerare la calcularea bonificaţiilor comenzile întârziate sau neachitate.

Firma întocmeşte situaţia lunară cu privire la rulajul reţelei tuturor membrilor cărora li se cuvin bonificaţii. Colaboratorii pot accesa şi descărca situaţia lunară în urma autentificării pe pagina web a firmei. Avansarea la nivele superioare de bonificaţie se face în funcţie de realizările din lunile de calificare.

Detaliile legate de stabilirea bonusurilor și a nivelurilor de carieră sunt reglementate de planul de marketing valabil.

Plata bonificaţiilor

• În sistemul Biocom, bonusurile se plătesc numai pe bază de factură, către antreprenori, întreprinzători.

• Bonificaţiile se plătesc lunar, începând cu data de 5 a lunii, pe bază de factură și pentru sumele mai mari de 50 lei. Plata se face prin transfer bancar sau în numerar la sediul firmei.

• Colaboratorii cârora li se cuvin bonificaţii şi care sunt înregistraţi pe pagina de web al firmei (www.biocom-international.ro ), după data de 5 a fiecărei luni, găsesc notificarea despre bonusul actual pe site, în meniul ” Statistica de rețea „.

• Aceste sume sunt fără TVA,deci acei colaboratori ai căror întreprindere este plătitoare de TVA, trebuie să mai adauge valoarea TVA-ului actual.

• Bonusul actual este plătit pe bază de factură, sosită cel târziu în ultima zi lucrătoare a lunii următoare, la sediul societăţii noastre (până la ora 16:00) .

Plata bonificaţiilor se face prin respectarea următoarelor reguli:

•Colaboratorul îndreptăţit la primirea primului bonus trebuie să trimită prin poştă la sediul firmei, următoarele acte:

  • formularul de contract în funcție de tipul societății sau întreprinderii de care dispune ( Downloads), completat şi semnat
  • o copie a certificatului de înregistrare fiscală a societății
  • cerere de transcriere poziţie în cazul în care numele de înregistrare nu este acelaşi cu numele întreprinzătorului / societăţii ( website – Downloads ) completat şi semnat

Contractul poate fi înregistrat numai în formă originală, de aceea rugăm ca toate actele să fie trimise împreună!

•Plata bonificaţiilor se face pe baza facturilor emise.  Atât persoanele fizice şi juridice înregistrate în România, precum şi cele înregistrate pe teritoriul Uniunii Europene sunt obligate să treacă pe facturile emise, codul de identificare fiscală valid. Autenticitatea datelor facturilor emise către firma BIOCOM cade în responsabilitatea firmelor emitente.

• În eventualitatea în care un colaborator are datorii către firmă, valoarea acestora se reţine din bonificaţia cuvenită.

Model factura bonus

Jutalekszamla model

Etica de rețea

În caz de întrebări, probleme rezultate de pe urma activității în rețea, trebuie consultate persoanele de la nivelul superior al liniei de sponsorizare, sau întrebările, reclamațiile trebuie transmise în scris, companiei.

Este interzisă consultarea între linii, comunicarea cu alte ramuri ale rețelei, reintroducerea unor membri din alte ramuri ale rețelei sub alte nume, acestea ducând la anularea înregistrării.

În cazul în care un membru înregistrat dorește să se înregistreze într-o altă ramură a rețelei, acesta poate face acest lucru după șase luni de așteptare, și pierzând nivelul de carieră obținut până la data respectivă.

În cadrul evenimentelor de rețea ale BIOCOM este interzisă promovarea altor produse sau companii de rețea.

Orice membru de rețea, care își folosește calitatea de membru BIOCOM, în mod evident, în scopul promovării altor oportunități de afaceri, produse, către ceilalți membri ai rețelei, se exclude, și își pierde toate beneficiile obținute și toate drepturile la bonusuri.

Obligația sponsorului este să ajute permanent, cât de bine îi stă în putință, progresul în planul de carieră al membrilor de rețea sponsorizați de el.