Regulamentul de funcţionare

Regulamentul de funcţionare şi codul etic al reţelei de colaboratori al firmei BIOCOM

Înregistrarea

Orice persoană fizică de peste 18 ani sau persoană juridică (activitate independentă, societate), poate deveni membru al reţelei de vânzări BIOCOM.
Nu pot fi prezente două poziţii identice în sistem!

Înregistrarea se poate efectua electronic, pe site-ul firmei BIOCOM, biocom-international.ro, prin sistemul de înregistrare on-line, simplu, în patru pași.

Pasul 1.

Aveți nevoie de un cod valabil de recomandare, primit de la un membru activ Biocom. După ce ați întrodus codul de recomandare, verificați dacă numele sponsorului apare corect. După aceea completați formularul care apare. În final daţi click pe butonul “Pasul următor” şi veţi primi un e-mail pe adresa de e-mail indicată. Vă rugăm să daţi click pe link-ul “Confirmare”, primit în e-mail, care vă va duce la pasul următor.

Pasul 2.

Se alege modul de livrare: „Curierat rapid” sau  „Ridicare din depozit” , totodată şi  modul de facturare: „Pe persoană fizică” sau „Pe persoană juridică”.

Pasul 3.

Se comandă din webshop produse de cel puțin 50 puncte valorice (PV).

Pasul 4.

După verificarea datelor de livrare şi facturare, este nevoie să fie acceptate “Termenii şi condiţiile site-ului” precum şi “Regulamentul de protecţie a datelor”. După aceasta se finalizează comanda.

Transcrierea înregistrării

În sistemul BIOCOM, calitatea de membru înregistrat, respectiv nivelul de bonificaţie atins, nu se poate vinde, nu este transferabil, dar poate fi moştenit.
O persoană juridică poate avea maxim atâtea poziţii în sistem, cât numărul său de proprietari membri al retelei Biocom.
Transcrierea înregistrării de pe persoană fizică pe persoană juridică este posibil o singură dată, pentru posibilitatea facturării, dacă persoana respectivă este proprietar al firmei respective.
Transcrierea persoanei juridice pe o altă persoană juridică /societate, este posibil în cazuri speciale, pe baza unei aprecieri individuale şi numai la începutul anului.
Orice schimbare în ceea ce priveşte poziţia este posibilă o singură dată într-un an.

În cazul cererii de transcriere poziţie, este necesar completarea şi trimiterea formularului de „Cerere transcriere poziţie”, împreună cu documentele necesare justificării cererii (acte de proprietar întreprindere).
Acest tip de modificare este posibil după data de 15 a oricârei luni.
În cazul unei modificări a înregistrării, este necesar comunicarea în scris şi documentarea schimbării.

Prin înregistrare noul membru acceptă regulamentul de funcţionare şi codul etic al firmei Biocom şi consideră cele descrise în aceasta obligatoriu de respectat în munca depusă. Membrul de reţea ia la cunoştinţă, că în caz de încălcare a regulamentului de funcţionare, poate fi exclus din reţea cu pierderea totală a drepturilor.

Încetarea înregistrării

În cazul în care, pe parcursul unei perioade de 1 an, membrul BIOCOM nu efectuează nici o achiziţie de produse exprimate ca puncte valorice, statutul lui de membru înregistrat încetează automat. Drept consecinţă, cumpărarea produselor la un preţ de colaborator avantajos, respectiv toate facilităţile din reţea încetează.

Reguli generale

Colaboratorii reţelei BIOCOM sunt parteneri independenţi, fără statut de angajat al firmei, ei putând cumpăra şi valorifica produsele în nume propriu. Pe toată durata activităţii lor, membrii reţelei BIOCOM nu sunt îndreptăţiţi să acţioneze în numele societăţii, respectiv nu pot face declaraţii verbale sau scrise în numele acesteia sau prin referire la societatea BIOCOM.

Pe cartea de vizită sau pe alte documente personale a membrului de reţea, poate folosi următoarele înscrieri: „Consultant independent de produse”. După calificare poate folosi următoarele înscrieri: „Conducător de reţea independent ” sau ” Director de reţea independent „.

Nu poate să apară  ÎN NICI O FORMĂ pe site-uri individuale sau pe rețele de socializare numele companiilor Biocom, Ökonet, Ökonet-Europa și nici numele produselor și a altor instrumente auxiliare de lucru, comercialiazate de aceste companii.

Aceste nume sunt protejate ca licență de marcă, astfel încât utilizarea neautorizată a acestor nume constituie ilegalitate și acest fapt atrage după sine suspendarea de membru și excluderea din rețea.

Logo-ul companiei, fotografiile produselor și alte informații vizuale și textuale pe acest site, dacă nu se indică altfel, sunt proprietatea Biocom International (Europe) AG. Este strict interzisă copierea conţinutului paginii în întregime sau parțial, utilizarea logo-ului companiei, a fotografiilor de produs și a altor materiale vizuale și textuale, fără permisiunea prealabilă scrisă a proprietarului. Toate drepturile rezervate.

Toţi membrii înregistraţi au dreptul de a cumpăra produsele la preţ de membru, de asemenea sunt îndreptăţiţi la sponsorizarea noilor membri, aparţinători liniei lor inferioare, care contribuie la majorarea volumului lor comercial.

Produsele firmei poartă un anumit număr de puncte valorice (PV) , evidenţiate în lista actuală de preţuri. Acestea constituie indicatoarele calificărilor şi promovării pe nivele superioare de bonificaţie.

Toate prevederile sistemului de marketing prezentate în acest catalog, trebuie să fie transmise nealterat şi fără omisiuni de către colaboratori în cadrul prezentărilor. Orice abatere de la varianta originală în prezentarea produselor către alte persoane, va atrage după sine excluderea imediată a celui în cauză.

Pentru a beneficia de plata bonificaţiilor, este necesară îndeplinirea lunară a condiţiilor de calificare de către colaboratori.

Comanda şi transportul produselor

Webshop-ul poate fi accesat la adresa biocom-international.ro, pentru efectuarea cumpărăturilor fiind necesară înregistrarea prealabilă pe site.  Nu ne asumăm răspunderea pentru comenzile transmise în alt mod decât cele de pe pagina de web.

Comenzile primite în timpul săptămânii până la ora 12.00 vor fi livrate în aceeaşi zi.
Comenzile primite după ora 12.00 vor fi procesate în următoarea zi lucrătoare.

Fiecare comandă trimisă reprezintă colet separat!
Facturarea comenzilor se efectuează automat, pe baza comenzilor trimise din webshop, din acest motiv anexarea altei comenzi, trimise ulterior sau modificarea comenzii nu este posibilă în nici un fel!

Persoana juridică trebuie să comande colet separat, pentru a putea primi chitanţă separat. Totodată la datele destinatarului coletului se scrie numele firmei, pentru a putea primi de la serviciul de curierat chitanţă pe numele firmei.

Comenzile de colet trimise din webshop, vor fi livrate prin curieratul rapid GLS în termen de 24 ore de la prelucrarea comenzii, și predate între orele 08:00-16:00, în zile lucrătoare.

Achiziţie din magazin

Achiziționarea produselor este posibilă personal în magazinul nostru, de către persoana autorizată (membru Biocom) sau ca reprezentant al acestuia.
Achiziția se poate face pe baza unei comenzi trimise de pe site-ul biocom-international.ro (cu preluare din depozit) sau liber, solicitând produsele necesare în momentul achiziției.
Comenzile trimise de pe site, cu ridicare din depozit, pot fi preluate din magazinul nostru timp de 2 (două) zile lucrătoare de la data expedierii, după care vor fi anulate.

Modalitatăţi de plată

Plata comenzilor poate fi efectuată în următoarele moduri:

• În numerar, respectiv prin card bancar – în cazul cumpărăturilor din depozit
• Prin ramburs – cu plata în numerar către curier la preluarea coletului
• Plată online cu card bancar – în cazul trimiterii comenzilor din webshop, pentru comandă colet sau comandă cu ridicare din depozit.
Carduri acceptate: Visa, Visa Electron, Maestro, Mastercard

Dacă plata cu card nu se realizează cu succes, coletul se trimite automat cu plată ramburs (adică plată în numerar la curierul GLS) sau în cazul ridicării din depozit plata se efectuează la preluare.

Livrarea coletelor cu valoarea sub 400 lei se efectuează cu următoarele tarife:

Cheltuieli de transport:

Greutate colet / KG     Tarif transport

0.1 – 5 kg                                7.80 lei
5.1 – 10 kg                             8.50 lei
10.1 – 20 kg                           11.90 lei

Tarif prelucrare colet: 5% ( calculat pe greutatea totală ).
Taxa de administrare : 4 lei.
Taxă combustibil / colet : 2.80 lei
Tarifele nu conţin TVA. La valoarea finală a cheltuielilor de transport se adaugă 19 % TVA.

LIVRARE GRATUITĂ cu valori de peste 400 de lei!

Pentru trimiterea în colet a câtorva produse, vom percepe taxă suplimentară de transport, indiferent dacă depășește valoarea de 400 lei.

Aceste produse sunt:
SCD Detergent de rufe Universal 1 litru – 4,5 lei / bucată
Săpun lichid Ökonet – 5 litru – 18 lei/bucată

Orice observaţii legate de colete, primim numai în formă scrisă, adică trimisă prin e-mail. În cazul în care este nevoie, cu poze ataşate.

Promovarea produselor, Reclama

În scopuri publicitare si de marketing pot fi utilizate numai materialele promoționale furnizate de BIOCOM.
Marca și logoul BIOCOM nu pot fi utilizate de membri fără acordul scris prealabil al BIOCOM. În cazul obținerii acordului, mărcile și logourile trebuie utilizate în conformitate cu cele prevăzute de BIOCOM.
Toate formularele, publicațiile, videoclipurile, fotografiile, reprezentările grafice, fotografiile de produs, sunt protejate prin drepturi de autor, neputând fi copiate, nici chiar detalii din ele, fără acordul prealabil scris al BIOCOM. Întregul conținut al paginilor web ale BIOCOM, cum ar fi textele, reprezentările grafice, fotografiile, formatul grafic, se află, de asemenea, sub protecția drepturilor de autor, și fără acordul prealabil scris al companiei nu pot fi utilizate în scopuri comerciale, nu pot fi copiate, nici chiar detalii ale acestora.

În cazul recomandării sau popularizării produselor de tip alimente sau suplimente nutritive, se va acorda o atenţie specială faptului, că în cazul publicităţii acestora, „este interzisă atribuirea unor efecte de prevenire, vindecare sau tratare a bolilor, respectiv referirea la acest lucru”. Conform prevederilor normelor referitoare la publicitatea produselor de tip supliment alimentar „este interzisă atribuirea unor efecte de prevenire, vindecare sau tratare a bolilor, respectiv referirea la acest lucru”.

Valorificarea produselor

Produsele BIOCOM pot fi comercializate numai în cadrul sistemului de vânzări directe, nici o altă formă de vânzare cu amănuntul neputând fi utilizată în scopul vânzării produselor.

Nici produsele BIOCOM, și nici produsele promoționale sau publicitare ale BIOCOM nu pot fi comercializate, expuse sau afișate în scop de prezentare în puncte de vânzare cu amănuntul, magazine web, portaluri de licitații online ori alte pagini web similare.

Membrii reţelei nu pot comunica date neadevărate, cu caracter de inducere în eroare a consumatorilor, referitoare la produse în cursul recomandării, vânzării lor, precum şi cu ocazia îndrumărilor orale sau în scris. Aceleaşi reguli se aplică şi în situaţia popularizării oportunităţilor de afaceri din cadrul sistemului BIOCOM.

Produsele vor putea fi valorificate numai în ambalajul lor original.

În spiritul concurenţei loiale, în cadrul activităţii de promovare şi valorificare este interzisă discreditarea şi denigrarea produselor altor firme.

Membrii cu personalitate juridică, pot vinde produsele achiziționate de la BIOCOM exclusiv către utilizatorii finali, la prețul de vânzare recomandat prin lista de preţ actual la data respectivă.

Vânzarea, respectiv cumpărarea produselor între colaboratori este interzisă şi atrage după sine anularea înregistrării.

Serviciile sistemului informatic

Sistemul informatic ţine evidenţa datelor personale ale membrilor înregistraţi şi monitorizează informaţiile comerciale cu caracter personal şi rulajul de reţea.  În urma autentificării pe site-ul web, membrii înregistraţi au posibilitatea de a interoga sistemul pentru a accesa rulajul înregistrat în luna calendaristică în curs,  în cadrul reţelei proprii.

Orice membru înregistrat poate avea acces doar la datele privind reţeaua proprie, datele altor reţele din sistem neputând fi accesate.

Colaboratorul este obligat să anunţe orice modificare survenită cu privire la datele sale personale. Firma BIOCOM nu-şi asumă răspunderea cu privire la consecinţele care decurg din omiterea anunţării modificărilor survenite sau eventualele daune financiare sau de altă natură rezultate.

Calculul bonificaţiilor, calificarea la nivele superioare

Calcularea bonificaţiilor se efectuează pe baza rulajului (facturilor) înregistrat într-o lună calendaristică dată. Nu se iau în considerare la calcularea bonificaţiilor comenzile întârziate sau neachitate.

Firma întocmeşte situaţia lunară cu privire la rulajul reţelei tuturor membrilor cărora li se cuvin bonificaţii. Colaboratorii pot accesa şi descărca situaţia lunară în urma autentificării pe pagina web a firmei. Avansarea la nivele superioare de bonificaţie se face în funcţie de realizările din lunile de calificare.

Detaliile legate de stabilirea bonusurilor și a nivelurilor de carieră sunt reglementate de planul de marketing valabil.

Plata bonificaţiilor

Colaboratorul îndreptăţit la primirea primului bonus trebuie să trimită prin poştă la sediul firmei, următoarele acte:

  • formularul de contract în funcție de tipul societății sau întreprinderii de care dispune ( Downloads), completat şi semnat
  • o copie a certificatului de înregistrare fiscală a societății

În cazul în care numele întreprinzătorului / societăţii  nu este acelaşi ca numele membrului Biocom, cerem următoarele acte în plus:

– cerere de transcriere poziţie completat şi semnat (Documente utile)
– copie act doveditor din care reiese că membrul Biocom este proprietarul sau asociatul societăţii

Contractul poate fi înregistrat numai în formă originală, de aceea rugăm ca toate actele să fie trimise împreună!

Plata bonificaţiilor se face prin respectarea următoarelor reguli:

• În sistemul Biocom, bonusurile se plătesc numai pe bază de factură, către antreprenori, întreprinzători.

• Bonificaţiile se plătesc lunar, începând cu data de 5 a lunii, pe bază de factură și pentru sumele mai mari de 50 lei. Plata se face prin transfer bancar sau în numerar la sediul firmei.

• Colaboratorii cârora li se cuvin bonificaţii şi care sunt înregistraţi pe pagina de web al firmei (biocom-international.ro ), după data de 5 a fiecărei luni, găsesc notificarea despre bonusul actual pe site, în meniul ” Statistica de rețea „.

• Aceste sume sunt fără TVA,deci acei colaboratori ai căror întreprindere este plătitoare de TVA, trebuie să mai adauge valoarea TVA-ului actual.

• Bonusul actual este plătit pe bază de factură, sosită cel târziu în ultima zi lucrătoare a lunii următoare, la sediul societăţii noastre (până la ora 16:00).

•Plata bonificaţiilor se face pe baza facturilor emise.  Atât persoanele fizice şi juridice înregistrate în România, precum şi cele înregistrate pe teritoriul Uniunii Europene sunt obligate să treacă pe facturile emise, codul de identificare fiscală valid. Autenticitatea datelor facturilor emise către firma BIOCOM cade în responsabilitatea firmelor emitente.

• Factura de bonus poate fi emisă în versiune electronică sau poate fi scrisă manual. Factura scrisă de mână este acceptată în formă originală, de aceea trebuie trimisă prin poștă. Factura creată electronic  în program de facturare poate fi trimisă prin e-mail. În cazul facturii electronice, nu se acceptă o versiune editabilă trimisă în Word sau Excel.

• În eventualitatea în care un colaborator are datorii către firmă, valoarea acestora se reţine din bonificaţia cuvenită.

Model factura bonus

jutalekszamla

Etica de rețea

În caz de întrebări, probleme rezultate de pe urma activității în rețea, trebuie consultate persoanele de la nivelul superior al liniei de sponsorizare, sau întrebările, reclamațiile trebuie transmise în scris, companiei.

Este interzisă consultarea între linii, comunicarea cu alte ramuri ale rețelei, reintroducerea unor membri din alte ramuri ale rețelei sub alte nume, acestea ducând la anularea înregistrării.

În cazul în care un membru înregistrat dorește să se înregistreze într-o altă ramură a rețelei, acesta poate face acest lucru după șase luni de așteptare, și pierzând nivelul de carieră obținut până la data respectivă.

În cadrul evenimentelor de rețea ale BIOCOM este interzisă promovarea altor produse sau companii de rețea.

Orice membru de rețea, care își folosește calitatea de membru BIOCOM, în mod evident, în scopul promovării altor oportunități de afaceri, produse, către ceilalți membri ai rețelei, se exclude, și își pierde toate beneficiile obținute și toate drepturile la bonusuri.

Obligația sponsorului este să ajute permanent, cât de bine îi stă în putință, progresul în planul de carieră al membrilor de rețea sponsorizați de el.