Împotriva virușilor și bacteriilor: spray CPC la Biocom, pentru igiena orală zilnică!

Sprayul CPC este un spray oral dezinfectant cu efect antiviral și antibacterian. Acest text  explicit poate fi citit pe eticheta celui mai nou produs al Biocom. Substanța activă a acestui produs mai actual acum decât aproape oricare altul – CPC-ul, adică clorura de cetilpiridinium – provine din Statele Unite, fiind un dezinfectant cu efect certificat, care distruge agenții patogeni din gură. Trebuie oare subliniat ajutorul pe care îl poate acorda acum, în perioada virală? Profitând de apariția sprayului CPC pe pagina biocom-international.ro, de unde poate fi și comandat,  publicăm acest material informativ al creatorului produsului, medicul primar șef de secție dr. Simonyi Gábor, care conține și sursele concrete ale informațiilor.

Viruși, prin stropi infectați
Cei mai mulți viruși respiratori se răspândesc prin stropi infectați, și în legătura cu aceasta merită citate pe scurt două articole scrise de specialiști. Referințele acestora pot fi găsite la sfârșitul articolului, cele două linkuri de unde provin sunt magangyogyszereszek.hu și semmelweis.hu. (referințele nr. 1 și nr. 2).

Răspândirea pe calea aerului
Anumiți viruși și infecții bacteriene (de exemplu, Staphylococcus auerus, Neisseria meningitidis, Virușii gripali și Adenovirusuri, Coronavirusul SARS) se pot transmite prin stropi infectați mari (> 5 μm) în cadrul unei distanțe de 1-1,5 metri prin tușire, strănutare, conversație. În cazul transmisiei pe calea aerului, infecțiile se răspândesc prin stropi mai mici de 5 μm, care în aer ajung la distanțe mari (referința nr. 2).

Simptome la nivelul căilor respiratorii superioare
Caracteristica afecțiunilor respiratorii virale este că produc simptome și la nivelul căilor respiratorii superioare. Un studiu care a inclus cazuri puține (referința nr. 3) a confirmat că virusul SARS-CoV-2, cel care este cauza bolii COVID 19 – în mod asemănător cu ceilalți viruși care se transmit pe calea aerului – se găsește în cantități importante și în cavitatea bucală, care stă la baza infectării cu stropi – după cum se poate citi pe pagina nature.com (referința nr. 3).

Rolul CPC-ului
Clorura de cetilpiridinium prezentă în sprayul CPC face parte din categoria substanțelor dezinfectante. Sprayul CPC este un produs care poate fi utilizat pentru tratarea durerii de gât și a infecțiilor ușoare ale cavității bucale. Sprayul CPC conține această substanță activă dezinfectantă, care poate atenua simptomele asociate cu infecțiile virale ale căilor respiratorii superioare, de genul răceli sau gripe.

Substanță activă certificată de studii
Cu privire la clorura de cetilpiridinium, substanța activă a  sprayului CPC, mai multe studii (referințele nr. 4, 5 și 6) au certificat că reduce numărul virușilor din cavitatea bucală, motiv pentru care utilizarea sa poate fi benefică. Vă rugăm să consultați în legătura cu aceasta textele publicate pe biorwix.org și onlinelibrary.wiley.com.

Este folosită pe scară largă
Clorura de cetilpiridinium este o componentă folosită pe scară largă în produse cosmetice, fiind bine cunoscută pentru efectul său antibacterian și antiviral (referința nr. 7). Conform unui studiu de laborator (referința nr. 7) tehnologia CPC a redus cu o eficiență de peste 99% cantitatea virușilor. Informații suplimentare sunt disponibile în articolul de pe pagina unilever.com.

Sursă și copyright by Unilever (referința nr. 7)

Provine din America, este unic în Ungaria
Clorura de cetilpiridinium din sprayul CPC a fost produsă în Statele Unite (SUA). Sprayul CPC este unic în sensul că în Ungaria clorura de cetilpiridinium se găsește doar în acest produs pentru igienă orală sub formă de spray.

Împotriva pericolului de infectare
Este important de menționat și faptul că produsul a fost creat pentru îngrijirea obișnuită a cavității bucale, dar cu scop preventiv, poate fi utilizat chiar și în fiecare zi (zilnic 3 x 3-5 suflări în gură), dar se recomandă utilizarea în primul rând atunci când cineva este expus la riscul infectării. Acest produs exclusiv poate fi comandat de pe pagina web biocom-international.ro.

Vă dorim să îl folosiți cu multă sănătate!